Kan jeg spise mat som er tørket? Er det lov å dehydrere maten?
Sep 13, 2022Generelt anbefaler vi å spise alle typer mat i sin hele, naturlige form. Det vil si at vi ikke moser, blender eller raffinerer maten vi spiser. Riktignok er det greit å tilberede kjøtt, fugl, fisk, korn og grønnsaker ved hjelp av koking, steking eller baking.
Når det gjelder tørket mat, gjelder visse begrensninger.
* Tørkede bønner regnes som protein. 1 protein = 2 oz tørkede bønner
* Vi spiser ingen former for tørket frukt.
* Hvis vi spiser tørket kjøtt, for eksempel i form av spekemat, regnes 1 protein = 2 oz tørket kjøtt
* Hvis vi spiser tørket fisk, for eksempel tørrfisk, kan du enten veie opp 1 protein = 2 oz tørrfisk. Eller du kan legge tørrfisken i bløt og varmebehandle denne på vanlig måte, og veie opp 1 protein = 4 oz ferdig tørrfisk
* Vi anbefaler ikke å spise tørrfisk eller såkalt «beef jerky» i tørr tilstand, da dette assosieres mer med snacksing enn med fullverdige måltider!
* Dersom vi tørker grønnsaker, vil vi anbefale å veie opp maten etter at væske er tilsatt.
Et eksempel: Dersom du skal på campingtur, kan det være fornuftig å ta meg seg tørkede råvarer på sekken. Da tilsettes ofte vann eller andre former for væske under tilberedning. Vei da opp ferdig mengde mat, og beregn porsjonene på vanlig måte.
Å spise tørkede grønnsaker uten å tilsette væske, vil vi ikke anbefale, da vi vet at dette også trigger «snacksing» hos mange.
I utgangspunktet vil vi altså ikke anbefale noen å spise dehydrert mat utenom spesielle tilfeller.
Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?
Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis
Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️