Hvor hekta er du?
Sep 23, 2020For fem år siden dukket Susan Peirce Thompson opp i Facebook-feeden min.
Det var første gang jeg hørte at sukker og mel kan påvirke hjernen på samme måte som dop, og at enkelte mennesker er disponert for å bli avhengige.
«Det kommer an på hvor susceptible du er», forklarte Susan på engelsk. Jeg visste ikke nøyaktig hva ordet betydde. men jeg skjønte at det gjaldt meg...
KLIKK HER for å teste deg selv!
Faguttrykket norske psykologer bruker, er mottakelig. Kort fortalt kan vi si at susceptibility sier noe om hvor disponert du er for å utvikle avhengighet.
Det viser seg nemlig at ikke alle er like. Susan viser til forskning som slår fast at cirka en tredjedel av befolkningen er spesielt sårbar overfor enkelte matvarer, det vil si sukker og mel.
For å få fasit på hvor mottakelig jeg faktisk var, tok jeg testen.
Hvilket resultat jeg fikk og hvordan resultatet har endret seg over tid, ble også temaet for ukens LIVE-sending:
KLIKK HER for å se sendingen!
Nå lurer jeg på:
Hvor på skalaen havner du?
Jeg vil gjerne høre hvor på skalaen du befinner deg, så send meg ditt resultat ved å svare på denne e-posten.
Uansett hvor disponert du måtte være, så vit at jeg heier på deg. Alltid.
Beste hilsen Irina
ps. Har du behov for litt egentid denne høsten? 9.-11. oktober arrangerer jeg et kortreist yoga- og skriveretreat på Son Spa, en time sør for Oslo. Her inviterer jeg deg til å bli bedre kjent med den viktigste personen i ditt liv, nemlig deg selv.
Jeg vil at du – og jeg – skal føle oss trygge og ikke bekymre oss for smitte denne helgen. Antall plasser er derfor begrenset. Det er fortsatt plass til DEG! Hvis du kjenner at du vil være med, så les mer og meld deg på her: www.irinalee.no/son
Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?
Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis
Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️